Δημιουργία Πρωτότυπων και Καλουπιών

Δημιουργία Πρωτοτύπων και Καλουπιών      Δημιουργία Πρωτοτύπων και Καλουπιών

Όλα τα καλούπια που χρησιμοποιούμε τα κατασκευάζουμε μόνοι μας. Δημιουργούμε ένα πρωτότυπο από γύψο σε έναν ειδικά διαμορφωμένο τροχό. Κατόπιν, βγάζουμε γύψινα αρνητικά του πρωτότυπου και από αυτά καταλήγουμε στο κυρίως καλούπι.

Μείξη Πηλού

Μείξη Πηλού

Αναμειγνύουμε υψηλής ποιότητας υλικά σε μορφή πούδρας, με νερό, για να δημιουργήσουμε υγρό πηλό στην πυκνότητα κρέμας, ως επίσης και πηλό σε στέρεα μορφή για τον τροχό.

Δημιουργία Αντικειμένων με Καλούπια

Δημιουργία Αντικειμένων με Καλούπια      Δημιουργία Αντικειμένων με Καλούπια

Ο υγρός πηλός διοχετεύεται στα γύψινα καλούπια. Ο πορώδης γύψος απορροφά το νερό από τον πηλό δημιουργώντας ένα πήλινο τοίχωμα το οποίο γίνεται πιο χοντρό καθώς περνάει η ώρα. Όταν έχει φτάσει το επιθυμητό πάχος, αδειάζουμε τον περίσσιο πηλό από τα καλούπια. Όταν αρχίζει να ξεραίνεται ο πηλός, ανοίγουμε τα καλούπια και βγάζουμε τα αντικείμενα για να στεγνώσουν.

Δημιουργία Αντικειμένων με Καλούπια      Δημιουργία Αντικειμένων με Καλούπια

Σφουγγάρισμα

Στέγνωμα αντικειμένων      Λείανση αντικειμένων

Όταν τα αντικείμενα έχουν πια ξεραθεί, τα λειαίνουμε και τα σφουγγαρίζουμε.

Στον Τροχό

Στον τροχό

Στον τροχό δημιουργούμε μοναδικά χρηστικά και καλλιτεχνικά κομμάτια.

Ζωγράφισμα και Υάλωση

Ζωγράφισμα και Υάλωση      Ζωγράφισμα και Υάλωση

Όλα τα αντικείμενά μας ζωγραφίζονται στο χέρι και υαλώνονται είτε βουτώντας τα σε υάλωμα είτε ψεκάζοντάς τα με πιστόλι ψεκασμού, χρησιμοποιώντας χρώματα και υαλώματα που παράγουμε κατ’ αποκλειστικότητα εδώ στο Sifnos Stoneware.

Ψήσιμο

Ψήσιμο     Ψήσιμο

Όταν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία του υαλώματος, τα αντικείμενα είναι έτοιμα για ψήσιμο. Το καμίνι φορτώνεται προσεκτικά και ψήνεται  στους 1250oC για περίπου 12 ώρες. Ύστερα, αφήνουμε το καμίνι να κρυώσει για 24 ώρες. Τέλος, όταν ανοιχτεί πια το καμίνι, όλα τα κομμάτια ελέγχονται προσεκτικά για τυχόν ψεγάδια πριν διοχετευθούν προς πώληση.