Καλάθι Αγορών - 0,00 €

Δεν υπάρχουν προϊόντα στο Καλάθι Αγορών σας!

 
χειροποίητα χρηστικά και διακοσμητικά κεραμεικά

Stoneware & Υαλώματα

Πηλός Stoneware

Χαρακτηριστικό δείγμα πηλού Stoneware    Χαρακτηριστικό δείγμα πηλού Stoneware    Χαρακτηριστικό δείγμα πηλού Stoneware    Χαρακτηριστικό δείγμα πηλού Stoneware

Το Stoneware είναι ένας υψηλής ποιότητας, γκρίζος προς λευκός πορσελάνοειδής πηλός ψημένος άνω των 1200oC. Σε αυτήν την θερμοκρασία ο πηλός υαλοποιείται. Αυτό σημαίνει ότι έχει γίνει μη-πορώδεις και σκληρός σαν πέτρα. Το αποτέλεσμα είναι ένα πολύ ανθεκτικό προϊόν που δεν ξεφλουδίζει, ιδανικό για κάθε χρήση. Τα είδη μας μπορούν να χρησιμοποιηθούν άφοβα στον φούρνο κουζίνας, φούρνο μικροκυμάτων, ψυγείο, κατάψυξη, και πλυντήριο πιάτων. (Διαβάστε περισσότερα για Χρήση & Φροντίδα).

Το Stoneware έχει επίσης, μονωτικές ιδιότητες. Κρατάει το περιεχόμενο ζεστό για περισσότερη ώρα και μαγειρεύει φαγητά ομοιόμορφα.

Εδώ στο Sifnos Stoneware παίρνουμε πρώτες ύλες και φτιάχνουμε τον πηλό με δική μας φόρμουλα. Κατ αυτόν τον τρόπο, ελέγχουμε κάθε πτυχή του πηλού, από την ανθεκτικότητα μέχρι την θερμοκρασία ψησίματος, για να δημιουργήσουμε ένα προϊόν που θα κρατήσει πολλά χρόνια.

Υαλώματα

Χαρακτηριστικό δείγμα Υαλώματος    Χαρακτηριστικό δείγμα Υαλώματος    Χαρακτηριστικό δείγμα Υαλώματος    Χαρακτηριστικό δείγμα Υαλώματος

Υάλωμα είναι η λεία, γυαλιστερή επιφάνεια που πρέπει να έχουν όλα τα χρηστικά κεραμεικά και πού βοηθά στον εύκολο καθαρισμό τους. Η δημιουργία υαλωμάτων είναι από μόνη της μια μοναδική τέχνη. Το εύρος των χρωμάτων  που μπορεί να επιτευχθεί είναι πραγματικά απεριόριστο.

Εδώ στο Sifnos Stoneware δεν χρησιμοποιούμε υαλώματα του εμπορίου. Φτιάχνουμε δικά μας υαλώματα με διάφορες πρώτες ύλες και οξείδια, τα οποία είναι αποτέλεσμα μακρόχρονης μελέτης και πειραμάτων.

Μικρές διαφοροποιήσεις μπορεί να προκύψουν σε χρώματα ή και υφή του υαλώματος κατά την διάρκεια το ψησίματος, κάτι που είναι φυσικό αφού τα προϊόντα είναι χειροποίητα και υαλωμένα με το χέρι.

Όλα τα υαλώματα μας είναι ασφαλή για χρήση, τελείως αμόλυβδα και χωρίς κάδμιο, βάριο. Είναι επίσης πολύ ανθεκτικά καθώς δεν ξεφλουδίζουν ούτε μετά από πολυετή χρήση.